Opknappen parkje Vijfsprong

Werkzaamheden gepland half maart 2020
Het parkje aan de Vijfsprong is een bijzondere plek binnen het dwaalgebied. De afgelopen jaren zijn er diverse werkzaamheden geweest om het stadsparkje op te knappen. Vanuit de bewoners kwam de wens om het park meer een verblijfsfunctie te geven. Daarom gaat de gemeente hier vier stoelen plaatsen. Dit zijn losse stoelen zoals in de Helga Deentuin. Op deze manier wil de gemeente ervoor zorgen dat het parkje beter gebruikt wordt. Ook vinden er groenwerkzaamheden plaats.


Vervangen taxus en sierkersen
De taxus in het parkje op de Vijfsprong moet vervangen worden, omdat deze boom niet meer gezond is. De nieuwe boom is een meerstammige taxus van 5 à 6 meter hoog en 4 à 5 meter breed.
De gemeente vervangt de twee kleine meerstammige sierkersen (prunus) door twee zijdebomen (Albizia julibrissin) van 4 à 5 meter hoog. Ook de sierkersen zijn niet meer gezond en zijn niet groot genoeg om een statement te maken in het park. Dit lukt wel met de nieuwe, bijzondere, bloeiende bomen.
Op verschillende open delen achter in het parkje gaat de gemeente klimop planten om een minder rommelig beeld te krijgen.
Voor de start van de werkzaamheden ontvangt u een brief met meer informatie.
Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Bianca van Oirschot van de gemeente. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 065 101 53 85 en per e-mail bianca.van.oirschot@tilburg.nl.
_______________________________________________________________________
Voor meer informatie over werkzaamheden van de gemeente Tilburg kijkt u op www.tilburg.nl/wegwerkzaamheden