Nieuwe omgevingsmanager voor de Noordhoek

Een omgevingsmanager zet zich in voor de wijk en de directe leefomgeving van de bewoners. Het is tijd om nader kennis te maken met de nieuwe omgevingsmanager van de Noordhoek. Zij is niet zo lang geleden begonnen en wil zich graag voorstellen:

“Mijn naam is Natascha Verhaaren en ik ben sinds kort omgevingsmanager voor de Noordhoek, Hoogvenne, Piushaven (Noord), Armhoefse Akkers en Moerenburg. Hiervóór heb ik in dezelfde functie gewerkt in verschillende wijken in Oud-Noord en West. Ik ben zelf vlakbij de Noordhoek opgegroeid aan de Bredaseweg (huisnummer 256), waar ons gezin woonde boven de groentewinkel van mijn vader. Nu woon ik ook nog in de buurt, in Zorgvlied. In de Noordhoek werk ik samen met wijkregisseur Robert Hornikx. Robert is het dagelijkse aanspreekpunt voor bewoners. Hij ondersteunt acties en initiatieven om de leefbaarheid in de buurten te verbeteren, zoals het aanleggen van groen. Wat doet een omgevingsmanager bij de gemeente Tilburg? Kort samengevat gaat hij of zij over de strategie voor een gebied voor de langere termijn. Waar gaan de wijken naar toe en hoe kunnen we met elkaar bereiken dat het goed blijft gaan? Hoe kunnen we bijvoorbeeld voor elkaar krijgen dat er voldoende woningen in elke wijk komen voor alle doelgroepen of dat we de gevolgen van het veranderende klimaat opvangen? Wij staan aan de lat om de verbinding van de (georganiseerde) bewoners, ondernemers en andere partners in de wijk met de gemeente te versterken. Een instrument hiervoor is de wijkagenda, die wij als omgevingsmanagers samen opstellen voor de hele wijk Zuid-West (inclusief Korvel, Westend, Sint Anna, Oerle en Trouwlaan/uitvindersbuurt). De wijkagenda is tot stand gekomen in nauw overleg met de partners in de verschillende buurten en wijken en hierin staat aangegeven wat onze gezamenlijke prioriteiten zijn voor de komende jaren en hoe we dit willen uitvoeren. Ik wil graag bereikbaar zijn: mailen of appen is het handigst, omdat ik vaak in overleg ben en dan de telefoon niet meteen kan oppakken. En ik moet nog veel leren over mijn nieuwe gebied. Nodig mij dus gerust uit voor activiteiten of voor een goed gesprek over de toekomst van uw buurt. Ik kom graag langs, als dat voor u prettig is.”

Natascha Verhaaren.
T 06-13209339
E natascha.verhaaren@tilburg.nl
afwezig: woensdag