Uitstel werkzaamheden parkje Vijfsprong

Eind januari is er door de gemeente een bewonerbrief gestuurd over geplande werkzaamheden aan het parkje op de Vijfsprong. Deze maand zou het parkje worden opgeknapt. Er komen stoelen in het parkje, de taxus en prunusbomen worden vervangen door andere bomen en er wordt klimop geplant.

Vanwege het Corona virus heeft de aannemer onvoldoende mensen beschikbaar om de werkzaamheden uit te voeren. De werkzaamheden aan de Vijfsprong worden daarom uitgesteld tot november 2020. Voordat de werkzaamheden starten wordt er een nieuwe bewonersbrief gestuurd.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Bianca van Oirschot van de gemeente Tilburg. Zij is
tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 065 101 53 85 en per e-mail bianca.van.oirschot@tilburg.nl.


Vervangen taxus en sierkersen
De taxus in het parkje op de Vijfsprong moet vervangen worden, omdat deze boom niet meer gezond is. De nieuwe boom is een meerstammige taxus van 5 à 6 meter hoog en 4 à 5 meter breed.
De gemeente vervangt de twee kleine meerstammige sierkersen (prunus) door twee zijdebomen (Albizia julibrissin) van 4 à 5 meter hoog. Ook de sierkersen zijn niet meer gezond en zijn niet groot genoeg om een statement te maken in het park. Dit lukt wel met de nieuwe, bijzondere, bloeiende bomen.
Op verschillende open delen achter in het parkje gaat de gemeente klimop planten om een minder rommelig beeld te krijgen.
Voor de start van de werkzaamheden ontvangt u een brief met meer informatie.

 

_______________________________________________________________________
Voor meer informatie over werkzaamheden van de gemeente Tilburg kijkt u op www.tilburg.nl/wegwerkzaamheden